reklam
reklam
38,2602 %0.12
43,8953 %-0.42
4.238,30 % 0,69
88.659,99 %1.588
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM EN AZ MALİYETLE EN YÜKSEK DEĞERDE EMVAL ÜRETMELİYİZ

EN AZ MALİYETLE EN YÜKSEK DEĞERDE EMVAL ÜRETMELİYİZ

Taşova ve Amasya Orman işletme Müdürlüğü teknik personelinin katılımıyla Taşova OİM Boraboy şefliği 80 Nolu KnÇscd2 bakım  bölmesi ve Destek orman emval deposunda istif tasnif ve standardizasyon tatbikatı gerçekleştirildi.

İşletme Pazarlama ve üretim tatbikatına; Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Hasan Kemal Yayla, Taşova OİM Müdür Levent Morkan ve teknik ekibi; Amasya  OİM Müdür V. Mecit Koçak ve teknik personeli katıldılar.

Üretim tatbikatında İşletme Pazarlama Şube Müdürü Hasan Kemal Yayla tarafından; Öncelikle İş Güvenliği tedbirlerinin önemine dikkat çekilip bilgilendirme yapıldıktan sonra, üretim işlerinin yaptırılması, damga, ölçü kayıt işleri, saha teslimi ve şartnameler teorik olarak anlatıldı.

Üretim işlerinde standardizasyonun önemi ve kaliteli ürün üretiminin artırılması, damga, ölçü ve mesaha konuları; Destek deposunda depolama işlemleri, istif kontrol, depo defterleri tutulması işlemleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitim tatbikatının sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu; “Ormanların sağlıklı ve verimli olarak gelişimini sürdürmesi için mutlak suretle bakım kesimlerinin yapılması gerekiyor.

Böylelikle,  orman içindeki sıkışıklık giderilerek genç fidanların sağlıklı olarak büyümesi sağlanmakla ve yangın tehlikeleri minimize edilmektedir.

Bu çalışmalarımızda da orman köylülerimiz işlendirilerek  kırsal kalkınmaya destek verilmektedir.

Bakım çalışmalarıyla orman içindeki sıkışıklık giderilmekte, genç fidanlara yaşam alanı oluşturulmakta, ağaçların güçlenmesi sağlanmakta, verimi artırılmakta ve yangın tehlikesi minimize edilmektedir.

Bu bakım kesimlerinden elde edilen orman ürünleriyle de odun hammaddesine yönelik sanayi ihtiyaç ve talepleri karşılanmaktadır.

Elde edilen katma değer ise ormanlarımızın geliştirilmesi ve orman servetimizin  çoğaltılması için kullanılmaktadır. Bakım çalışmalarımızla en az maliyetle en yüksek değerde emval üretmeliyiz” Dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *