reklam
reklam
38,2536 %0.09
44,1475 %0.13
4.273,72 % 1,53
87.943,40 %0.632
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Ekilmeyen Tarım Araziler Üretime Kazandırılıyor

Ekilmeyen Tarım Araziler Üretime Kazandırılıyor

Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği atıl arazileri ıslah ederek üreticilerin, öncelikle kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla “Ekilmeyen Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması” adlı projesi “Ekilmedik bir karış arazi kalmasın!” sloganıyla başladı.

Ekilmedik bir karış arazi kalmasın sloganıyla başlayan proje hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güner Aslan, “Birliğimiz bünyesindeki saha hizmetinde yer alan makine parkı sorumlusu, 5 makine operatörüne ek 2 ziraat mühendisi ve Amasya DSYB Birlik danışmanı Proje kapsamında görev almaktadır. Gerek duyulduğunda yem bitkileri yetiştiriciliği, toprak analizi vb. alanlarda çeşitli kurum ve uzman kişilerden yararlanılabilecektir” dedi.

Aslan, proje hedefleri ile ilgili de bilgiler vererek, “Proje hedeflerimiz; Kullanılmayan arazilerde kaba yem üretimi yaparak, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duyacakları kaba yeme ulaşmalarını kolaylaştırmak Kullanılmayan arazilerde üretim yaparak, arazi sahiplerine gelirine ve bölgenin üretimine katkı sağlamak. Deneme ekimleriyle bölgeye alternatif ürünler kazandırmak. Hayvansal üretime nitelikli ve düşük maliyetli yem sağlayarak, hayvansal üretimi daha ekonomik hale getirmek. Düzenli yapılan toprak analizlerine bağlı ürün seçimi ve gübrelemeye ek olarak, etkin makine kullanımıyla üretim maliyetini düşürmeye çalışmak. Bölgemizde bulunan Biyogaz Tesisleriyle anlaşma yapılarak tesislerinden çıkan sıvı ve katı atıkları gübre olarak değerlendirip, mevcut arazilerin niteliklerini iyileştirmek. Bölgemizde yüksek teknolojik tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak

Ekimi planlanan ürünler arasında Yonca, Fiğ-bezelye, Yulaf, Arpa, Mısır (silaj ve danelik), Buğday, Soya, Yem şalgamı, Nohut, Fasulye, Mercimek vb. ürünler bulunmaktadır.

Proje kapsamında toprak hazırlığından ürünün ekim, hasat, nakliye ve satışı aşamasında birliğimizin ortak makine parkındaki alet ve ekipmanlardan yararlanarak birlik bünyesindeki operatörlerimiz tarafından gerçekleştirilecektir.

Amacımız bölgemizdeki ekilmeyen/ekilemeyen araziler ile nadasa bırakılmış alanlarda yem bitkileri başta olmak üzere bitkisel ürünler üretimi gerçekleştirilerek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *