reklam
reklam
38,2613 %0.13
43,9297 %-0.35
4.216,46 % 0,17
90.661,74 %2.931
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM EĞİTİM BİZİM İÇİN OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

EĞİTİM BİZİM İÇİN OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Amasya Valisi Mustafa Masatlı 2021-2022 eğitim öğretim yılının değerlendirildiği Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısına başkanlık etti. Toplantıda Amasya Üniversitesi Rektörü Süleyman Elmacı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Celil İnce, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul yöneticileri ve okul aile birliği başkanları yer aldı.

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Masatlı şunları kaydetti: “Bugün Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bir yıl içerisinde yapmış olduğu eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunacağız. İnsan hayatında üç tane olmazsa olmazı vardır. Sağlık, yeme içme ve eğitim. Sağlık olmazsa hiçbir şey olmaz. Diğeri, insan annesinden ayrıldığı gün itibariyle ölene kadar yemek ve içmek zorundadır.

En önemlisi ise, bir insanın insanca en güzel şekilde kaliteli, nitelikli yaşaması veya hayata dair farklı şeyler yapabilmesi için iyi bir eğitim alması gerekiyor. Bu örgün eğitim, yaygın eğitim, ya da üniversite eğitimidir. Kısacası hepsini bir araya getirdiğimizde insanın çok iyi bir eğitim alması gerekiyor ki, hayatı iyi bir şekilde yaşayabilsin.

Bu bakımdan eğitim bizim için olmazsa olmazımızdır. Biliyorsunuz 2,5 yıldır dünyayı etkisi altına alan bir salgın vardı. Tabi bu salgınla beraber çok şey öğrendik. Hatta nefes almanın ne kadar önemli bir şey olduğunu iyi anladık. Tokalaşmanın ve kucaklaşmanın ne kadar kıymetli olduğunu hep beraber gördük. Buradan şunu anlıyoruz; sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor.

Çocuklarımızı biraz teknolojiden uzak tutmalıyız ki, çocuklarımız kendilerini yaşasınlar. Kendi fiziki ve fikri becerilerini yaşasınlar ve bunu geliştirsinler. Fakat bu salgın boyunca çocuklarımızı teknolojiye yöneltir olduk. İnternet üzerinden dersler görmeye başladılar. Uzaktan eğitim vermeye başladık. Uzaktan ders ve sınav yapmaya başladık. Eğitime istemeden de olsa, salgın nedeniyle teknolojiyi biraz fazlaca yerleştirmiş olduk.

Bütün bunlar bizim eğitim öğretim faaliyetlerimizin 2,5 yıl boyunca normal seyrinde gitmesine engel oldu. Yüz yüze eğitimi tamamen kenara bırakmış olduk. Çocuklar, gençler ve bizler bile birbirimizi tanıyamaz olduk. Çok şükür bunların hepsi geride kaldı. Dünyanın çoğu ülkesine göre Türkiye salgını daha iyi geçirdi. Tabi bu salgın bize birçok şeyi öğretmenin yanında, eğitime başka bir şekil ve bakış açısıyla bakmayı da öğretti.

Bugün toplantımızda, eğitimle ilgili geçmişimize bakacağız, eksiklerimiz ve neler yapmamız gerektiğini konuşacağız. Ayrıca önümüzdeki 2022-2023 eğitim öğretim yılı genelinde aldığımız kararları tatbik etmeye çalışacağız. Bütün her şeyde olduğu gibi artık eğitim konsepti de değişti. Önceden veliler, büyükler, ebeveynler eğitimle bu kadar ilgili değildi. Şimdi ise aile büyükleri her şeyi takip edebiliyorlar.

Çocuklarımızı her yönüyle iyi bir şekilde eğitmemiz gerekiyor. Onlara çağın imkânlarına uygun olarak, iyi bir eğitim vermemiz çok önemlidir. Önceden bedensel olarak çok çalışıyorduk az üretiyorduk, şimdi ise beyinsel olarak çalışıyoruz ve daha fazla üretiyoruz.

Teknoloji devrindeyiz. Artık her şeyi tek tuşla yapabiliyoruz. Okullarımızdaki çeşitlilik çağın gereklerine uygun olarak dizayn edilmekte ve daha az emekle daha çok üretim elde edilmektedir. Dolayısıyla bizler de üzerimize düşen görevi yapacağız.

Öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz, yerel yöneticilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla her şeyi burada konuşarak karara bağlayacağız ve bundan sonra Amasya’mızda neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Ben bu toplantımızın başta öğrencilerimiz olmak üzere velilerimiz, öğretmenlerimiz, okullarımız ve tüm Amasya’mız için hayırlı olmasını temenni ediyor, katılımınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum.”

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından toplantıda yer alan kurum müdürleri ve okul aile birliği başkanları toplantıya ilişkin görüş ve önerilerini paylaştılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *