reklam
reklam
38,2636 %0.13
43,9542 %-0.29
4.271,81 % 1,48
88.454,96 %1.044
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞINDA AVRUPA’DA LİDERİZ

BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞINDA AVRUPA’DA LİDERİZ

Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Özel İdaresince desteklenen ‘Sağlıklı Sütler Aydınlık Nesiller Projesi’ kapsamında düzenlenen süt sağım makinesi, tekme savar ve meme hijyen solüsyonu teslim töreninde İl Müdürü Hayrullah Göktekin bir konuşma yaptı.

Tarım ve Orman Amasya İl Müdürü Hayrullah Göktekin yaptığı konuşmada, “Hayvancılık; artan nüfusun yeterli ve dengeli beslenmesi için hayvansal protein ihtiyacının karşılanması, sanayiye ham madde sağlaması ve istihdama olan katkıları nedenleriyle tarımın önemli alt sektörlerinden biridir.

Küresel tarım ekonomisinde güçlü bir aktör olan Ülkemiz büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığında Avrupa'da lider konumda yer almaktadır.

İlimiz ise iklim şartları, mevcut alt yapısı ve kaynak birikimi ile hayvancılık için oldukça elverişli konumda olup hayvansal üretim yönünden önemli bir potansiyele sahiptir. İlimiz de 205.330 büyükbaş, 280.505 küçükbaş hayvan varlığı mevcuttur.

Hayvancılığı geliştirmek, verim ve kaliteyi arttırmak, biyolojik çeşitliliği ve genetik kaynakları korumak amacıyla Bakanlığımız önemli destekler sağlamakta olup; 2021 yılında İlimiz yetiştiricilerine 13,4 milyon TL'si süt desteklemesi olmak üzere toplamda 46 milyon TL hayvancılık hibe desteği sağlamıştır.

2021 yılında DOKAP desteği ile gerçekleştirdiğimiz toplam tutarı 354 bin TL olan projemiz ile 126 üreticimize süt sağım makinası, tekme savar ve sağım sonrası solüsyon desteği sağlamıştık. Bu yıl ise İl Özel İdaresi'nin %75 hibe desteği ile gerçekleştirdiğimiz toplam proje tutarı 467 bin TL olan projemiz ile 100 yetiştiricimize sağım makinası, tekme savar ve sağım sonrası solüsyon dağıtımını gerçekleştireceğiz.

Projemiz ile; çoğu aile tipi işletmelerimizde üretimi yapılan bu sütlerin bozulmasının önüne geçilmesini ve bozulmadan en uzun sürede işleme tesislerine ulaştırılmasını, sağlıklı süt ve süt ürünlerinin arttırılmasını, hijyen kurallarına uygun sağım ile hayvan hastalıkları giderlerinin azaltılmasını, sağım hijyeninin sağlanmasına bağlı olarak buzağı kayıplarının önüne geçilmesini ve teknolojilerin kullanımıyla birim hayvandan daha fazla verim ve kaliteli ürünler elde edilmesini amaçlamış bulunmaktayız. Böylelikle kaliteli sütlerden kaliteli süt ürünleri elde etmeye devam edilecek, bu sayede katma değer oluşturulacaktır. Bizler çalışmalarımızla tüm çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz.

Bu projemizin gerçekleştirilmesinde diğer bütün çalışmalarımızda olduğu gibi bütün çalışmalarımızda bize destek veren Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize; şahsım, kurumum ve üreticilerimiz adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum.  Bu projelerimizin İlimiz yetiştiricilerine ve hayvancılığına hayırlı ve bereketli olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.'' Dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *