reklam
reklam
38,2602 %0.12
43,8953 %-0.42
4.238,30 % 0,69
88.659,99 %1.588
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM BOLAMAN HAVZASI REHABİLİTASYON PROJE ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

BOLAMAN HAVZASI REHABİLİTASYON PROJE ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Bolaman Havzası Rehabilitasyon Proje çalışmalarını değerlendirmek üzere Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer Bey'in başkanlığında zoom üzerinden Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş ve Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu ve ilgili teknik ekipleri katılarak proje dahilinde sahada yürütülen çalışmaların son durumları hakkında değerlendirmede bulundular.

“Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyon Projesi (TULIP)" kapsamında, Ordu ili Bolaman Çayı Havzasında 158.000 hektarlık alanda entegre proje çalışmalarına 2019 yılında başlandı.

 Proje ile bu havzada bulunan doğal kaynaklarımızın rehabilite edilmesi ve sürdürülebilir kullanımı ile bu çalışmaların yapıldığı kırsal kesimde sürdürülebilir sosyo-ekonomik iyileştirme çalışmaları hedefleniyor.

Bu proje çalışması ile Bolaman ve Çekerek havzası çevresinde yaşayan 90 bin kişilik yerel nüfusa da katkı sağlanması öngörülüyor. Bölgedeki nüfus, sel ve taşkınlardan korunmak için taşkın ve rusubat tesisleri ve sel kontrol yapıları ile içme suyu depolama kapasitesinin artması, ayrıca yol koşullarının iyileştirilmesi gibi faydalardan yararlanacak.

Projeler orman köylülerine de büyük katkı sağlayacak. Bölgede orman ve meralara bağımlı olarak yaşayan 13 bin kırsal hane halkı, ağaçlandırma, erozyon kontrol, sel kontrol, mera ıslah çalışmaları, mesire yerleri, ekoturizm gibi daha iyi alt yapıdan ve kat koloriferi, bina izalasyonu, güneş enerjisi ile su ısıtma ve elektriğini üretme küçükbaş ve büyükbaş hayvan desteği, seracılık gibi geçim kaynakları çeşitlendirme faaliyetlerinden yararlanabilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *