reklam
reklam
38,1849 %0.5
43,7135 %0.42
4.082,70 % 0,47
84.576,17 %-0.541
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Avrupa Hareketlilik Haftası, Amasya’da coşkuyla kutlanıyor

Avrupa Hareketlilik Haftası, Amasya’da coşkuyla kutlanıyor

Haberleri

Amasya Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle düzenlenen bisiklet yarışı ile bisiklet tutkunları bir araya geldi.
16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler Amasya'da coşkuyla devam ediyor. Şehrin tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinin ön planda olduğu Avrupa Hareketlilik Haftası'nda sürdürülebilir ulaşımın önemine dikkat çekilerek farkındalık yaratılan etkinlikler yoğun ilgi görüyor. Amasya Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından Ataşehir Gezi Yolu'nda gerçekleştirilen bisiklet yarışı ile bisiklet tutkunları bir araya geldi.
Düzenlenen programa Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Bodur ve Bekdemir İşbilir, CHP Amasya İl Başkanı İlker Küp, CHP Merkez İlçe Başkanı Arif Ferahoğlu, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Selma Torun, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
"Amasya’yı daha yeşil, güvenli ve yaşanabilir bir geleceğe taşımak için çalışıyoruz"
Avrupa Hareketlilik Haftası'nın 2024 yılı teması "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" olarak belirlendiğini söyleyen Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi konuşmasında şunları kaydetti; "Tema kapsamında, insanların, ulaşım araçlarının ve çeşitli aktivitelerin kendilerine ait güvenli ve rahat alanlara sahip olmasını hedefleyen etkinliklerle daha fazla sosyal eşitlik, yol güvenliği, daha az gürültü ve hava kirliliği sağlanarak kentlerdeki yaşam kalitesinin artırılmasını amaçlıyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftası, kamusal alanların nasıl paylaşılacağına dair kararların vatandaş katılımıyla alınması ve özellikle yayalar ile bisikletlilerin güvenli bir şekilde hareket edebilmesini teşvik ediyor. Bu çerçevede, Ataşehir Bisiklet Yolu’nda düzenlenen bisiklet yarışı ve DJ Bayram Bodur’un canlı performansı, şehrin dört bir yanından gelen bisiklet tutkunlarını ve müzikseverleri bir araya getirdi. Her yaştan katılımcının heyecanla pedal çevirdiği yarış, DJ Bayram Bodur’un enerjik müziğiyle birleşerek eşsiz bir atmosfer yarattı. Hem yarışanlar hem de izleyiciler, yarış boyunca ritimlere kapılarak hareketin ve müziğin tadını doyasıya çıkardı. Etkinlik, sürdürülebilir ulaşım ve sağlıklı yaşamı teşvik etmeye yönelik önemli bir adım oldu. Yarış sırasında sergilenen canlı DJ performansı, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı ve Avrupa Hareketlilik Haftası’nı coşkulu bir şekilde kutlamamıza olanak sağladı. Amasya Belediyesi olarak, bu özel etkinliğe katılım gösteren tüm halkımıza teşekkür eder, Amasya’yı daha yeşil, güvenli ve yaşanabilir bir geleceğe taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz."
CHP Kadın Kolları Üyeleri de bisikletlerinin ön kısmına yakın zamanda katledilen Narin ve yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Sıla Bebek’in resimlerini asarak, etkinlikte yer aldılar.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *