Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 'Farklı yerlerden gelmiş olabiliriz, ancak aynı şehrin havasını soluyoruz, aynı şehirde yaşıyoruz. Bize göre Amasya'da yaşama kararı veren herkes Amasyalıdır. Amasya bizim ortak paydamız ve şehrimizi geleceğe birlikte taşıyacağız' dedi.
Kimlikli şehirlerin, yaşadığı yeri evi olarak görenlerin gayretleriyle güzelleştiğini ifade eden Başkan Sarı, "Amasya bizim evimiz. Amasya bizim ortak paydamız ve dolayısıyla şehrimizi geleceğe birlikte taşıyacağız. Bölgesini, insanını ve ülkesini doğru tanıyan, doğru yorumlayan, gündemi doğru okuyan yerel yöneticiler dezavantajları avantajlara dönüştürebilirler. Bir şehirde yatırımları yönetirken ve yönlendirirken, bütün unsurları dikkate almak ve şehri bütün unsurlarını birlikte dikkate alarak yönlendirmek zorundasınız. Aksi takdirde şehirlerde çok önemli yaralar açabilirsiniz" dedi.
Medeniyet iddiası olamayan bir şehrin gelecek iddiasının da olamayacağına işaret eden Başkan Mehmet Sarı, "Şehir yalnızca insanların oturduğu, çalıştığı, akşam evine gidip uyuduğu mekan değildir. Bir şehir sadece taş, toprak ve çimento ile meydana gelmez. Şehir, medeniyetin aynasıdır. 'Şehir, Medeniyet, ve İnsan' birbirini tamamlar. Şehre ruh kazandıran medeniyet ve kültürdür. Bu nedenle şehrimizi planlarken gelecekle alakalı bazı değerleri göz ardı edemeyiz. Yani şehirciliği sadece mekansal olarak bir beton olarak düşünemeyiz. Şehirciliğin içerisine insanı da koymak, insana dokunmak zorundayız. Bu nedenle biz kentsel değil, şehirsel dönüşümü benimsiyoruz" dedi.
'KENTSEL DEĞİL, ŞEHİRSEL DÖNÜŞÜM'
Şehrin geleceğinin, insanın geleceği olduğuna vurgu yapan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "Şehirlerimizi ne kadar planlı ve sadece fiziki olarak değil de, içerisine değerlerimizi katarak inşa edersek, geleceğimiz de o kadar güzel olur. Çünkü şehir kültürü ancak şehir ahlakıyla oluşur. Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlaktır. Belediye yöneticiliği sorumluluğunu üstlenenlerin mutlaka değişimi, gelişimi yakalaması, 21. yüzyıl belediyeciliği ne getiriyor, bunu dikkate alarak çalışması gerekiyor. Tarihte önemli şehir veya ülke olmak yetmez, bugünü yakalamak, bugün de ona göre çalışma yürütmek, değişimin ve gelişimin dışında kalmamak gerekiyor. Şehirleri kalkındıracak olan ise yerel yönetimlerdir. Aslında bir bakıma belediye başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır"