reklam
reklam
38,1092 %0.18
43,7024 %0
4.070,02 % 0,16
84.956,57 %1.082
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM AMASYA İL ÖZEL İDARESİ TARIMSAL HİZMETLERE DAMGA VURDU

AMASYA İL ÖZEL İDARESİ TARIMSAL HİZMETLERE DAMGA VURDU

Amasya İl Özel İdaresince bu yıl 32 milyon TL'lik sulama yatırımı yapıldığı, bu rakamın Amasya ölçeğinde bir rekor olduğu bildirildi.
Amasya İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz genelindeki KÖYDES yatırımları 24 milyon TL'yi ve toplam Özel İdare yatırımımız ise 65 milyon TL'yi geçmiştir. Kirsalda yatırımlarıni gerçekleştiren ve borcu bulunmayan İl Özel idaresinin bu yatırımlari 2022 yılında artarak devam edecektir. 2021 yılında İl Özel İdaremiz tarafından 100 dekar Amasya Misket Elması, 100 dekar Kuşburnu, 150 dekar İncir, 60 dekar Çilek için %75'i hibe olmak üzere fidan ve fide desteği sağlanmıştır. Hayvancılık alanında ise 20 baş damızlık manda üreticilerimize teslim edilmiş, bunun yanı sıra İlimizde hayvan hastalıklarını önlemek maksadıyla 30 bin doz E-Coli, 46.500 doz ise Çiçek Aşısı ücretsiz olarak uygulanmıştır. Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin ACAR; “Sayın Valimizin talimatları, İl genel Meclisi Başkanı ve Meclis üyelerimizin destek ve katkılarıyla Özel İdaremiz özellikle yayla hayvancılığını geliştirmek için yayla yollarımızda bakım ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirmiştir.
Özel İdaremizin sağladığı bu desteklerin haricinde Valiliğimizin koordinesinde Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi (DOKAP) tarafından finanse edilen çok sayıda proje ile Amasya tarımına ve üreticisine katkılar sağlanmıştır. Bu projeler arasında 240 dekarlık Cennet Hurması, 400 dekarlık Yarıbodur Kiraz, 680 dekarlık Ceviz ve 50 dekarlık Çilek yer almaktadır. DOKAP'dan ayrıca 126 adet sağım makinası ve yardımcı ekipmanları ile küçükbaş hayvancılık için 50 adet göçmen çadırı ve güneş enerjisi panel sistemi üreticilerimize teslim edilmiştir.”denildi.
 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *