reklam
reklam
38,0101 %0.23
41,9691 %0.91
3.718,82 % 2,25
77.352,52 %-2.316
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Yağmur ve kar
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasya DSYB'den TMR Karma Yem Üretimi

Amasya DSYB'den TMR Karma Yem Üretimi

Haberleri

Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, işletme verimini artırmak amacıyla Toplam Hazırlanmış Rasyon (TMR) yem üretimi yapmaya başladı.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Birlik Başkanı Güner Aslan, "Amasya DSYB olarak, TMR yemde işletme verimi artırılması amacıyla Tarım Makine Parkı tesisimizde bulunan 20m3 kapasiteli yem karma makinemizle, ziraat mühendisimizin belirlediği ölçülerde TMR yem karışımı oluşturulmuş, paketlenmiş ve satışa hazır konuma getirilmiştir.TMR yemlerimiz, elektrikli dinamo vasıtasıyla 20m3 kapasiteli yem karma makinemizde karışımı yapılarak bünyemizde bulunan silaj paketleme makinelerinde paketleme işlemi yapılmaktadır. Her bir paket yaklaşık 850 - 950 kg ağırlığına sahiptir. Karma Yem; Toplam Hazırlanmış Rasyon (Total Mixed- Ration =TMR) hayvanlara tüketim amacıyla verilen farklı kaba ve kesif yem kaynaklı yem hammaddelerinin tek bir karışım halinde verildiği bir yemleme şeklidir" ifadelerini kullandı.
Birlik Başkanı Güner Aslan açıklamasının devamında, "Amacımız; Hayvanların fizyolojik ihtiyaçlarına uygun bakım ve besleme koşullarını yerine getirmek, hayvan beslemenin bilimsel ilkelere göre yapılmasını sağlamak, üreticilerimizin hayvan besleme konusunda yenilikçi bir yaklaşımda bulunmasını sağlamak, süt üretimini ve işletme verimliliklerimizin artırılması, üreticilerimizin iş gücünden ve zamandan tasarruf etmesini sağlayarak, üretimde sürekliliğin ve karlılığın kalıcı hale gelmesinin temelini oluşturmaktır" ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *