Amasya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarını korumak ve onların yaşamlarını sürdürmesi için, şehrin muhtelif yerlerine kedi evleri ve kuş yuvaları yerleştiriliyor ve yaşam alanlarına mama bırakarak beslenmelerine destek oluyor.
Kullanılmayan malzemeleri geri dönüşüme kazandıran, Amasya Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü ekipleri kedi evlerini yaparak, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim ediyor.
Ekipler, ihtiyaca göre şehrin farklı noktalarına yerleştirdikleri kedi evlerine, belirli aralıklarla mama ve su desteği de sağlıyor.
"Hayvanların sağlıklı ortamlarda yaşamasını istiyoruz"
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, tüm canlıların en iyi imkanlarda yaşama hakkının bulunduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Amasya Belediyesi olarak biz de kentimizdeki tüm canlıların rahat bir ortamda, sağlıklı bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Belediyemize ait parklarımızda gerçekleştirdiğimiz kedi ve kuş evleri uygulamaları hem görsellik olarak, hem de kedi ve kuşlarımızın yaşamlarını sürdürmeleri adına titizlikle yaptığımız çalışmalardan biridir. Ekip arkadaşlarımız belirli zaman dilimlerinde kedi ve kuş evlerinin kontrolünü yaparak, temizliğini yaparak, yem bırakıyorlar. Kedi ve kuşlarımız için yaptığımız evler, ilerleyen günlerde daha da yaygınlaşacak. Hayvanlar, dışarıda değil, bu evlerde kalacaklar ve bu soğuk günlerde bir nebze de olsa Allah’ın savunmasız ve dilsiz meleklerine sahip çıkmış olacağız. Bizler bu soğuk günlerde sokak hayvanlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Ben duyarlı vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum ve tüm vatandaşlarımıza da çağrıda bulunuyorum, onlar da atık yiyeceklerini çöpe atmak yerine kapılarının önüne bir kap bırakarak onların yaşama tutunmalarına destek olsunlar. ‘Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin’ bu hadisten yola çıkarak tüm canlılara ömrümüz yettiğince merhamet içerisinde davranacağız. Bizler yeryüzündeki bütün canlıların bizlere Yüce Allah’ın bir emaneti olduğuna inanıyoruz. Hayvanlara karşı sevgi ve merhamet duymak bizce insan olmanın bir gereğidir. Hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularımızı canlı tutmak, onları korumak ve haklarına saygı duymak vicdanı kurumamış her insanın görevidir. Biz Amasya Belediyesi olarak şehrimizde yaşayan sokak hayvanlarına karşı oldukça duyarlı hareket ediyoruz. Alanında uzman veterinerlerimizle ve personelimizle ve modern barınak imkanlarımızla en sağlıklı koşullarda hayvanlarımızı koruyoruz. Tüm canlılara karşı merhametli ve sorumluluk duygusu yüksek insanlara selam ediyorum. Hayvanlara karşı uygulanan her türlü şiddetin son bulduğu, doğadaki tüm canlıların birlikte uyum içinde yaşaması umuduyla.”