Amasya Üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Dijital Çağda Köprüler Kurmak: Yabancı Dil Eğitimi ve Uygulamalı Dilbilimde Problem Çözme” konulu Kongre Yeşilırmak Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşti.
Programın açılışına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. Dr. Recep Kürkçü, ULEAD Başkanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadim Öztürk, fakülte dekanları ve meslek yüksekokul müdürleri, Genel Sekreter Duran Çuhadar ile akademik ve idari personel katıldı.
Programda açılış konuşması yapan Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın, “6. Uluslararası Uygulamalı Dil Bilimleri ve Yabancı Dil Eğitimi Araştırmaları Konferansı’na katılım sağlayan misafir öğretim üyelerine ve diğer katılımcılara sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Yabancı Diller Yüksekokulumuz 2018'den itibaren öğrenci almaya başladı. Mütercim Tercümanlık Bölümü (İngilizce) programında öğrencilerimiz var. Diğer programlar içinde öğrenci alım çalışmalarına devam ediyoruz. Üniversitemiz her geçen gün açılan yeni program ve bölümlerle gelişmekte olan bir üniversite. Bu kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadim Öztürk: “9-11 Mayıs 2022 tarihlerinde Amasya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 6. Uluslararası Uygulamalı Dil Bilimleri ve Yabancı Dil Eğitimi Araştırmaları Konferansı’na katılan, tüm katılımcılara yabancı diller yüksek okulu hakkında bilgi vererek, katkı sunan ve emek harcayan bütün katılımcılara teşekkür ederek, saygılarımı sunuyorum,” dedi. Ayrıca Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda iki bölüm (Yabancı Diller Bölümü ve Mütercim Tercümanlık Bölümü) olduğunu belirterek, konferansın en önemli amaçlarını şu şekilde sıraladı; yabancı dil öğretimi ve uygulamalı dil biliminde karşılaşılan sorunları çözmek için dijital çağda teknoloji ile köprüler kurarak sorunların üstesinden gelmek, konuşmacıların araştırarak elde ettikleri bilgileri katılımcılarla paylaşmalarını ve yeni bilgilerin yayılmasını sağlamak akademisyenlerin kendilerini yenilemeleri için ortam hazırlamak. Öğrencilere eğitim verirken elde ettiği bilgileri kendi deneyim ve tecrübeleriyle birleştirerek etkileşimli eğitimi sağlamak olduğunu, belirtti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ULEAD Başkanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ise, “6. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Araştırmaları Konferansı-ULEAD ICRAL 2022'nin Amasya’da yapılmasından mutluluk duyuyoruz. Uygulamalı dilbilimin çeşitli çalışma alanlarında oynadığı rolün araştırılmasını düzenlediğimiz kongrelerle teşvik etmeyi amaçlıyoruz. ICRAL 2022, dünyanın her yerinden dil, dil öğrenimi ve öğretimi ile ilgilenen eğitimcileri, uygulayıcıları ve araştırmacıları bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Ayrıca, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’ya da misafirperverliklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Program bilimsel toplantılardan sonra katılımcıların Borabay gölü gezisi ile sona erdi.