Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Merzifon Şube Başkanı Recep İğci, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, 103 yıl önce, Türk Milleti’nin, en zor ve en imkânsız koşullarda dahi teslim olmayacağını, tüm dünyaya gösteren, İstiklal mücadelesinin ilk adımı ve ilk ateşi, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü gün olan 19 Mayıs 1919′un 103. yıl dönümünün kutlandığını belirten TEMAD Merzifon Şube Başkanı Recep İğci, “Türk milleti esareti kabul etmemiş, hürriyetinden vazgeçmemiş zulme ve zalime boyun eğmemiş varlık- yokluk mücadelesi vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde,103 yıl önce Samsun’da başlayan milli mücadele kısa sürede ülkenin tamamına yayılmış milletin azim ve kararlılığı sonucu Zafer ile taçlanmıştır” dedi.
İğci, yaptığı açıklamanın devamında; “Atatürk, 19 Mayıs’ı gençlere armağan ederken, Türk gençliğine olan güvenini “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleriyle ortaya koymuştur. Atatürk gençliğe verdiği önemi sözde bırakmayarak İzmir Kız Lisesi ve Edirne Erkek Lisesi ziyaretlerindeki konuşmalarından da anlaşılacağı gibi, istikbalimiz olan gençlerin çağın gerektirdiği bilgilerle yetişmesi için okullara gidip, incelemeler yapmış, bizzat ders anlatmış ve gençliğe verdiği önemi pratikte de göstermiştir.
Birlik ve beraberliğimize yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında ise birbirimize daha da fazla kenetlenerek hiç kimsenin, ne amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Unutmamak gerekir ki ayyıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkân sağlayan unsur milli mücadele sonucunda kurulan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurum ve kuruluşlarıyla dimdik ayakta duran devletimiz, dıştan ve içten gelen her türlü saldırılara karşı, Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya kararlı olmalıyız.
Bir ferdi ve hizmetinde olmaktan onur duyduğumuz milletimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlarken; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin Kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs, milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ibret vesilesidir. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, vatanımız için mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.