reklam
reklam
38,0776 %-0.14
43,6171 %-0.26
4.033,37 % -1,60
84.119,66 %-0.592
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GENEL Yolu kapanan köydeki hasta için ilginç çözüm: Dron şifa için uçtu

Yolu kapanan köydeki hasta için ilginç çözüm: Dron şifa için uçtu

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde yolu ulaşıma kapanan köydeki vatandaşın ilacı başka bir vatandaş tarafından drona bağlanarak ulaştırıldı.

Haberleri

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde yolu ulaşıma kapanan köydeki vatandaşın ilacı başka bir vatandaş tarafından drona bağlanarak ulaştırıldı.

Kastamonu’da iki haftadır etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı sebebiyle yüzlerce köyün yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri köylere ulaşımın sağlanması için yoğun çaba sarf ediyor. Çatalzeytin ilçesinde yolu ulaşıma kapanan Piri köyü Saydaş Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaşın biten ilaçları ise ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından dron ile ulaştırılabildi. İlaçları biten bir vatandaş, köyün eski muhtarı Harun Atalay’dan yardım istedi. Harun Atalay, köyün yolu ulaşıma kapalı olması sebebiyle başka bir köyde yaşayan arkadaşı Hikmet Aydın’dan yardım istedi. Hikmet Aydın, kendisinden talep edilen ilaçları ilçe merkezinden temin ederek köye götürmeye çalıştı. Yolun kapalı olması sebebiyle köye ulaşamadı. İlginç bir çözüm bulan Aydın, ilaçların bulunduğu poşeti yanındaki drona bağladı. Dronu uçuran Aydın, ilaçları köyde kendisini bekleyen vatandaşlara ulaştırdı.

Drondan ipi keserek ilaçlarını alan vatandaş, dronun kamerasına el sallayarak teşekkür etti.

"5,5 kilometrelik yolu dron ile aşarak arkadaşımızın ilaçlarını kendisine gönderdik"

Yaşanan olayı anlatan Hikmet Aydın, "Köylerimizde kar kalınlığı malumunuz üzere 2 metreyi bulan yerlerimiz var. Eski köy muhtarımız Harun Atalay’ın talebi üzerine köyde ilacı biten vatandaşımıza aracımızla ilk olarak gidebildiğimiz, ulaşabildiğimiz yere kadar ulaştık. Uluşamadığımız için yaklaşık 5,5 kilometrelik yeri de dron ile aşarak ilaçları kendisine gönderdik. Bu sayede hasta amcamızın ilaçlarını kendisine ulaştırmış olduk. Yollarımız kapalıdır. Burada traktörle de olsa belli bir yere de gidebiliyoruz. Fakat Piri köyü Saydaş Mahallesi’nin yolları ulaşıma kapalıdır. Biz de dron ile amcamızın ilaçlarını kendisine ulaştırdık. Mutluyuz, vatandaşımıza yardımcı olmak bizler için güzeldi" dedi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *