reklam
reklam
38,0120 %0.27
41,8669 %-0.4
3.769,30 % -0,72
84.487,99 %0.972
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Genel UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler programı başladı

UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler programı başladı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinin de yer aldığı "UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler I. Modül" eğitimi Ankara'da başladı.

178
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinin de yer aldığı "UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler I. Modül" eğitimi Ankara'da başladı.

Tarihi Kentler Birliği tarafından organize edilen eğitim programları çerçevesinde Safranbolu Belediyesi de düzenlenen programa katılım sağladı.

UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) ve ICOMOS (Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi) ile çalışma yapmak isteyen belediyelere Tarihi Kentler Birliği ve Çekül (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) tarafından verilen eğitimler çerçevesinde Safranbolu Belediyesi'nin de katılımı ile "UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler I. Modül" eğitimi başladı.

12 - 13 Eylül tarihleri arasından Ankara Kent Konseyi binasında düzenlenen programlarda Safranbolu Belediyesi'ni temsilen stratejik iletişim koordinatörü Mehmet Kütükçüoğlu ile Türkiye'nin birçok il ve ilçesinden katılımcı yerini aldı.

Eğitimlerin konusu, kültürel ve doğal miras; küresel tanımlar ve destekler, UNESCO; tarihçe, temel kavramlar, süreç ve uygulamalar, Dünya Miras Listeleri ve benzeri küresel programlar; yaşayan insan hazineleri, üretici kentler ağı, öğrenen kentler ağı, Dünya belleği Türkiye'den ve Dünya'dan uygulama örnekleri içeriklerinden oluştu. Eğitimler ÇEKÜL Vakfı sorumlusu Namık Kemal Döleneken ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü personeli Yıldırım İnan tarafından verildi.

Eğitim süreci 2 gün süren programların ikinci ve üçüncü etapları Ekim ve Kasım aylarında İstanbul ve Manisa'da gerçekleştirilecek.


KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *