reklam
reklam
38,0776 %-0.14
43,6171 %-0.26
4.033,37 % -1,60
84.119,66 %-0.592
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GENEL Susuzluk yok, tasarruf var

Susuzluk yok, tasarruf var

Bursa'nın içme suyu ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki doluluğun, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 civarında daha fazla olması yüreklere su serpiyor. Normal şartlarda su rezervinin yıl sonuna kadar ihtiyacı karşılayacak seviyede olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ancak rehavete kapılmadan tasarrufa devam edilmesi konusunda tüm vatandaşları uyardı.

Haberleri

Bursa'nın içme suyu ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki doluluğun, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 civarında daha fazla olması yüreklere su serpiyor. Normal şartlarda su rezervinin yıl sonuna kadar ihtiyacı karşılayacak seviyede olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ancak rehavete kapılmadan tasarrufa devam edilmesi konusunda tüm vatandaşları uyardı.

Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı yatırımlarıyla yüzde 20'ler seviyesine inen içme suyundaki kayıp kaçak oranıyla Türkiye'ye örnek olan Bursa'da, mevcut su rezerviyle 2023 yılının içme suyu anlamında sorunsuz tamamlanması hedefleniyor. Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı Barajı'nda geçen yıl bu dönemde yüzde 32 olan doluluk bu yıl yüzde 49, Nilüfer Barajı'nda ise geçen yıl yüzde 49 olan doluluk bu yıl yüzde 65 olarak ölçüldü. Doluluk oranlarının geçen yıla göre yüzde 50 civarında fazla olması umut verirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yılı sonuna kadar Bursa'da su temini konusunda endişe yaşanma ihtimalini çok düşük olarak gördüklerini vurguladı.

"Tasarruf şart"

Sonbahar yağışları ve yaklaşan kış mevsimi şartları dikkate alındığında, barajlardaki su seviyelerinin daha da yükselmesinin beklendiğini ifade eden Başkan Aktaş, "Doluluk oranları, bu yıl içerisinde Bursa'yı bekleyen herhangi bir susuzluk tehlikesinin yaşanma ihtimalinin zayıf olduğuna işaret ediyor. Şu an itibarıyla normal şartlarda toplam su rezervimiz, içme suyu ihtiyacımızı yıl sonuna kadar karşılayacak düzeyde. Ancak barajlardaki su seviyelerinin yeterli miktarlarda olmasına rağmen, su tasarrufunu elden bırakmayalım" dedi.

 

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *