reklam
reklam
38,0776 %-0.14
43,6171 %-0.26
4.033,37 % -1,60
84.119,66 %-0.592
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GENEL Araba almak istedi: 890 bin lira dolandırıldı

Araba almak istedi: 890 bin lira dolandırıldı

İstanbul'da eşi 7 buçuk aylık hamile olan ve çocuğu doğacağı için araba almak isteyen vatandaş 890 bin lira dolandırıldı. İnternetten bulduğu aracı almak isteyen ve 2 şahsın hesabına 890 bin TL gönderdiği halde noterde imza atılmadığını fark eden Haydar Doğan, olayla ilgili şikayetçi oldu.

Haberleri

İstanbul'da eşi 7 buçuk aylık hamile olan ve çocuğu doğacağı için araba almak isteyen vatandaş 890 bin lira dolandırıldı. İnternetten bulduğu aracı almak isteyen ve 2 şahsın hesabına 890 bin TL gönderdiği halde noterde imza atılmadığını fark eden Haydar Doğan, olayla ilgili şikayetçi oldu.

İstanbul'da yaşayan Haydar Doğan, karısı 7 buçuk aylık hamile olduğu ve çocuğu doğacağı için araç almak istedi. Araç satışı yapan sitelerde kendi bütçesine uygun bir araç bulan Doğan, iddiaya göre araç sahibi Hakan F.'yi aradı. Aracın hak sahibinin kendisi olduğunu belirten Hakan F., satışı yapmak için ise bir aile dostunun geleceğini dile getirdi. Aracın pazarlığını yaptıktan sonra 890 bin liraya anlaşan Doğan, Hakan F.'nin aile dostu olduğunu söylediği Adem G. ile görüşerek aracı teslim almak için Eyüpsultan'a gitti. Burada aracı görüp ekspere götüren Doğan, daha sonra Adem G. ile notere gitti. Aracı alacağını düşünen Doğan, burada parayı Hakan F.'nin hesabına havale etti. Ancak Adem G. parayı Hakan F.'nin kendisine göndereceğini ileri sürerek noterde satış için gerekli imzayı atmadı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Doğan, Adem G.'yi bırakmayıp emniyete giderek şikayetçi oldu.

"Satışı vermedi dolandırıldığımı hissettim"

Yaşanan olayı anlatan Doğan, parayı gönderdiği Hakan F. ile Adem G. arasında iş birliği olduğunu öne sürerek, "7 Eylül günü internetten bir araç buldum. İlanı veren numarayla direkt iletişime geçtim. Kendisiyle bir fiyatta anlaştık. Kendisini bana Hakan F. ismiyle tanıttı. Arabanın hak sahibi benim satışı yapmak için başka bir kişi gelecek dedi. Aile dostum olan bir abim sana satışı yapacak dedi. Notere geçtim. Oraya abisi olarak bildiğim Adem G. isminde biri geldi. Sonra fiyatta anlaştık. Adem G. de dedi ki 'tamamdır anlaştıysanız araba senindir, direksiyona geç'. Eyüp 8. Noterliğine giderken yolda Hakan F. tekrar aradı beni. Dedi ki, 'benim abimle aramda ticaret ilişkisi var, parayı ona atarsan vergi çıkıyor'. Adem G. de kendisinin inşaat şirketi olduğunu müteahhitlik yaptığını, gerçekten Hakan F. ile ticaret yaptığını söyledi. Ben işkillendim ama sonra parayı gönderdim. Satış işlemini gerçekleştirmek için noter bankosuna geçtik. Arabanın satışına engel bir durum olup olmadığını öğrenmek için bekledik. Noter bize olmadığını söyledi. İnternet bankacılığımı açtım 890 bin TL yazdım, göndermeden önce Adem G.'ye sordum. 'Parayı gönderiyorum, onaylıyor musun?' 'Onaylıyorum' dedi. Ben parayı gönderdim. Daha sonra 'imza atalım' dedim. 'Hayır bana Hakan'dan para gelecek' dedi. Ben ne parası geleceğini sorduğumda, 'bizim aramızdaki ticaret ilişkisi' dedi. 'Babamın oğlu olsa söylemem. Bu ticari sır' dedi, satışı vermedi. Öyle olunca dolandırıldığımı hissettim" dedi.

"Parayı kesinlikle mal sahibinden başkasına atmayın"

Başka insanların bu tuzağa düşmeyip, parayı mal sahibinden başkasına atmamaları konusunda uyaran Doğan, "Arabayı bir otoparka çektim. Polisi aradım. Emniyete gittik. İkimiz de ifade verdik. Üstünden yaklaşık 12 gün geçti emniyette bu dosyada hiçbir şekilde ilerleme sürecine girmedi, adım atılamadı. Nihai karara tabi hukuk, adalet, emniyet karar verecek. Böyle bir olay daha önce yaşamadım. Daha önce duymamıştım ama ben kendi başıma geldikten sonra araştırmalarım sonucunda bunların büyük bir şebeke olduklarını öğrendim. Başka insanların da bu tuzağa düşmemelerini, parayı kesinlikle mal sahibinden başkasına atmamaları konusunda uyarıyorum" diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *