reklam
reklam
37,9727 %0.01
41,1724 %-0.06
3.807,81 % 0,22
85.031,13 %2.839
AMASYA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler Gündem Amasya OİM'den Yangınlara Karşı Kıştan Önlem

Amasya OİM'den Yangınlara Karşı Kıştan Önlem

Bir kıvılcım her şeyi kül edebilir! Amasya Orman İşletme Müdürlüğü, kıştan önlemini alıyor, köy köy gezerek yangınlara karşı farkındalık oluşturuyor.

55
Gösterim
Haberleri
Amasya OİM'den Yangınlara Karşı Kıştan Önlem 1

Amasya Orman İşletme Müdürlüğü (OİM), yaz aylarında meydana gelebilecek orman yangınlarını önlemek amacıyla kış aylarında da çalışmalarını sürdürüyor. Orman yangınlarının %90’ının insan kaynaklı ihmallerden, %10’unun ise doğa olaylarından kaynaklandığını vurgulayan müdürlük yetkilileri, toplumu bilinçlendirmek için çeşitli farkındalık faaliyetlerine imza atıyor.

1 / 3
Amasya OİM'den Yangınlara Karşı Kıştan Önlem 2

“Olmaz demeyin, bir kıvılcım her şeyimizi yakıp kül edebilir” sloganıyla yola çıkan Amasya OİM, il genelinde vatandaşlara yönelik eğitim toplantıları düzenliyor. Meydanlarda, halk pazarlarında, köy kahvehanelerinde vatandaşlarla bir araya gelen ekipler; ayrıca okullarda öğretmen ve öğrencilerle, köylerde çiftçiler, çobanlar, arıcılar ve avcılarla buluşarak yangınların çıkış nedenleri, sonuçları ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi veriyor.
Özellikle anız yakma, orman içi ve kenarlarında ateş yakma gibi riskli davranışlara karşı dikkat çeken ekipler, vatandaşları ALO 112 Orman Yangını İhbar Hattı konusunda da bilgilendiriyor.
Aydıncal Şefi Burak Aynur, Göynücek Şefi Yunis Emre Kara, İnegöl Şefi Kübra Gökdeniz ve saha ekipleri; sorumluluk alanlarındaki köyleri tek tek ziyaret ederek camilerde cemaatle, kahvehanelerde vatandaşlarla bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Ziyaretlerde, yangınların sebeplerine ilişkin anlatımlar yapılırken, bilgilendirici broşürler dağıtılarak farkındalık çalışmaları pekiştiriliyor.

2 / 3
Amasya OİM'den Yangınlara Karşı Kıştan Önlem 3

Amasya Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Ormanlarımızı korumak hepimizin sorumluluğudur. Bilinçli davranışlar yangınları önlemenin ilk adımıdır” mesajını verdi.

3 / 3
KAYNAK: Amasya Orman Bölge Müdürlüğü
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *