Türkiye’nin önde gelen şirketlerindeki üst düzey İK yöneticilerinin değerlendirildiği ve insan kaynakları fonksiyonunun yükselen değerine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan “Fortune Türkiye 50 CHRO” listesinde açıklandı. İK Liderlerinin kariyer süreçleri, sektörde yarattıkları fark ve son iki sene içinde İK çalışmalarında hayata geçirdikleri işler incelenerek belirlenen listede, Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nin lokomotif firmalarından Silverline İnsan Kaynakları Direktörü Selda Aydın yerini aldı.
Yenilikçi İK politikalarını her zaman önceliğine alan Silverline, gelecek dönem istihdam politikalarını oluştururken, öncelikle şirket stratejileri ile uyumlu hedefler belirliyor. Yeni ihracat pazarlarına yönelik geliştirdiği projeksiyonlar ve ihracatta yaptığı atılımlarla büyümeye devam eden markanın ihracat ekiplerini genişletmek ve Ar-Ge Merkezinde spesifik uzmanlıklarda yeni ekip arkadaşlarını bünyesine katma hedefi istihdam politikası içinde öncelikler arasında bulunuyor. Gündemindeki en önemli üç stratejik başlık arasında ise pandemi sonrası değişen çalışma koşullarına kendi şirket kültürü ile sentezleyerek uyumlanma, değişen iş süreçleri, görev içerikleri ve büyüme nedenli organizasyon gözden geçirme çalışmaları ve son olarak da “Çalışan Değer Önermesi” çalışmaları yer alıyor.
Silverline Ankastre İnsan Kaynakları Direktörü Selda Aydın “Tüm performans ve kariyer yönetimi sistemimizi bulut tabanlı sistemlerde yönetiyoruz.”
Pandemi sonrası değişen çalışma koşullarına hızla uyumlanan Silverline, insan kaynakları alanında titizlikle çalışmaya devam ediyor. İK sistemlerinde dijital dönüşüme uzun bir zamandır uyumlanmaya başlamış bir şirket olduklarını belirten Silverline İnsan Kaynakları Direktörü Selda Aydın, “Tüm performans ve kariyer yönetimi sistemimizi bulut tabanlı sistemlerde yönetiyoruz. Stratejik İK’dan, Veri Odaklı İK anlayışına evrilen yaklaşımımızla özellikle işe alım süreçlerimizde veri bilimini aktif kullanıyoruz ve bunu arttırarak zaman tasarrufu ve süreç optimizasyonu sağlamayı hedefliyoruz. Ücretlendirme modelimiz hali hazırda evrensel geçerliliği olan ve piyasa ücret araştırmaları ile güncellenen bir sistem olmakla beraber modele baz oluşturan verilerin İK analitiği ile beraber yorumlanarak kullanımı bu alandaki farklılaşmayı getirecektir” diyor.
İK ekipleri değişen çalışan beklentilerini ve iş veren vaadlerini doğru biçimde yönetmeli
Pandemi ile başlayan çalışma biçimlerindeki değişim, mekandan bağımsız çalışma modelleri, mobilite, teknolojinin yaygınlaşması önümüzdeki on yılda artarak devam edeceğini belirten Selda Aydın, “İK ekiplerinin bu değişikliklere bağlı olarak farklılaşan çalışan beklentilerini ve işveren vaadlerini doğru bir biçimde yönetmesi gerekecek. Bu değişen koşullara üst yönetimlerin uyumlanmasını sağlamak adına da İK Liderleri değişimi somutlaştırıp, analizlerle ve istatistiklerle yaşanan realiteyi ve değişim zorunluluğunu üst yönetime aktarmakla meşgul oluyorlar. Bu uyumlanmayı en başarılı şekilde gerçekleştiren markalardan biri olarak güncel 1.349 istihdam sayımızla faaliyetlerimize devam ediyoruz.” dedi.