reklam
reklam
37,9671 %-0.05
41,0569 %-0.27
3.807,12 % 1,04
83.237,51 %0.996
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Ekonomi KOSGEB’DEN İMALATÇI ESNAFA DESTEK PAKETİ

KOSGEB’DEN İMALATÇI ESNAFA DESTEK PAKETİ

532
Gösterim
4 Dakika
Okunma Süresi

KOSGEB tarafından imalatçı küçük esnaflara yönelik Dünya Bankası ve Japon Merkez Bankası tarafından finanse edilen 75 bin TL’ye varan üç yıl ödemesiz iki yıl faizsiz geri ödemeli destek kredisi verilecek.

Konuya ilişkin Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası’nda KOSGEB Amasya İl Müdürü Bayram Ali Kukuş tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Dağdelen ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

KOSGEB tarafından mikro ve küçük işletmelere yönelik verilecek krediler hakkında bilgi veren Amasya İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, “Covid-19 salgınından etkilenen imalat ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki mikro ve küçük işletmeler ile 2017 ve sonrasında kurulmuş imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki yenilikçi genç işletmelere KOSGEB tarafından “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” kapsamında sermaye desteği sağlanacaktır. Programın ikinci başvuru dönemi www.kosgeb.gov.tr ‘den ilan edilmiştir.  Son başvuru tarihi 9 Temmuz 2021 saat 23:59’dur. İkinci başvuru döneminde ilk başvuru dönemine göre yapılan değişiklikleri mesajın altındaki nottan lütfen okuyunuz. İlk başvuru döneminde reddedilen işletmeler, yeni başvuru kriterlerini sağlamak kaydı ile başvuru yapabilecektir.

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler (MKİ’ler)  www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. KOSGEB Veritabanına kayıtlı olmayan veya KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmeler, önce kayıt ve güncelleme işlemini yapmalıdır. 

Ödemeler 3 ay karşılığında (2021, Haziran, Temmuz, Ağustos)  3 taksitte yapılacaktır. Her ödeme öncesinde, resmi kayıtlardan (GİB, SGK) işletmenin aktif olduğu ve istihdamını 2020 Mart ayındaki seviyede muhafaza ediyor olduğu kontrol edilecektir.

Destek programı iki bileşenden oluşacaktır:

Birinci bileşende; imalat (NACE Rev 2 – Kısım C) ve bilimsel Ar-Ge (NACE Rev 2 – Bölüm 72) sektörlerindeki MKİ’lere “faizsiz geri ödemeli destek" verilecektir. Başvuru yapacak işletmelerin 2019 yılındaki net satış hasılatının en az 75.000 TL olması, 2020 yılı net satış hasılatının 2019 yılına göre artmamış olması gerekmektedir (Not: 2020 yılı net satış hasılatı 2020’ye göre artmış olan bir işletme, eğer 2019 ya da 2020 yıllarından herhangi birinde nakit oranı 0,2’nin altında ise başvuru yapabilecektir. Bütçenin yeterli olması halinde bu durumdaki işletmelere de destek verilebilecektir.).  

İkinci bileşende; 2017 ve sonrasında kurulan ve imalat (NACE Rev 2 – Kısım C), bilgisayar programlama (NACE Rev 2 – Bölüm 62) ve bilimsel Ar-Ge (NACE Rev 2 – Bölüm 72) sektörlerinde faaliyet gösteren yenilikçi genç MKİ’lere “faizsiz geri ödemeli destek" verilecektir. Başvuru yapacak işletmelerin KOSGEB web sayfasında belirtilen  “yenilikçi genç MKİ” kriterlerinden birini taşıyor olması gerekmektedir” dedi.

Başvuru şartlarını da açıklayan KOSGEB Amasya İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, “Dünya Bankası tarafından kısıtlanan sektörlerdeki işletmeler bu desteğe başvuramayacaktır.

Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasının Covid-19 salgını kapsamında 2020’de ilan ettikleri “İşe Devam Kredisi”nden Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla 250.000 TL ve üstünde kredi alan işletmeler bu desteğe başvuramayacaktır.

İşletmeler, Başvuru Formunu doldururken borçlarını tecil ya da taksitlendireceklerini beyan ederek başvuru yapabilecektir. Bu işletmelerin destek ödemesi alabilmesi için borçlarını kapatmış veya tecil ya da taksitlendirmiş olması gerekecektir.

Geri ödemeli destek için işletmelerden teminat alınmayacaktır.

İşletmelere verilecek geri ödemeli desteğin üst limiti ölçeğe göre sırasıyla; mikro işletmeler için aylık 10.000 TL olmak üzere 3 ay karşılığında toplam 30. 000 TL,  küçük işletmeler için aylık 25.000 TL olmak üzere 3 ay karşılığında toplam 75.000 TL’dir.  Bu tutarlar üst limitleri göstermektedir. Ödeme tutarı, işletmenin ödemeye esas aydaki SGK 4A’lı çalışan sayısına ve destek kapsamındaki uygun giderler bakımından harcama beyanına göre değişecektir.  Bileşen 2 kapsamında yenilikçi genç MKİ’lere teknolojik faaliyet giderleri için toplam 25.000 TL’ye kadar ilave destek verilecektir.

Kullanılan destek MKİ’ler tarafından 3 yılı ödemesiz dönemi takip eden 4’er aylık dönemlerde 6 eşit taksitte (toplam 5 yıl vade) geri ödenecektir.

Detaylı bilgi www.kosgeb.gov.tr adresindeki Program Bilgilendirme Sayfasından ve KOSGEB İl Müdürlüklerinden alınabilecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *