reklam
reklam
38,1321 %0.12
43,5832 %1.27
4.055,63 % 2,54
83.739,14 %-2.333
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM Rektör Turabi, Merzifon 7. Kitap Fuarı’nda

Rektör Turabi, Merzifon 7. Kitap Fuarı’nda

Haberleri

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Merzifon’da 200'den fazla yazar ve 100'e yakın yayınevinin yer aldığı Merzifon 7. Kitap Fuarı’na katılarak "Müzikle Tedavi” konulu bir söyleşi yaptı.
Söyleşiye, Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon İİBF Dekanı Prof. Dr. Kemal Aydın, Merzifon MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Onur Çapkulaç ile çok sayıda kitapsever katıldı.
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “Merzifon 7. Kitap Fuarı’nın hayırlara vesile olmasını isterim. Nazik davetlerinden dolayı, Merzifon Belediyemize teşekkür ederim. Kitap önemlidir. Eğer kitap önemli olmasaydı, Cenab-ı Allah Hz. Adem’den itibaren bizlere kitap göndermezdi. Her ne kadar dijital kitaplar çıksa da, kitabın kokusunu alarak, dokunarak okumak ayrı bir keyiftir. Müzik dediğimiz zaman aklımıza ya müzisyen, sanatçı, bestekar gelir, ya çeşitli enstrümanlar gelir mesela gitar, ya da şarkı sözleri gelir ama müzik bunların kendisi değildir. Duyduğumuz, kulağımıza hoş gelen bütün sesler müziktir. Müzik, güzel ses bilimidir. Doğduğumuzda ilk duyduğumuz ses müziktir. Doğdunuz biri geldi, sağ kulağınıza ezen okudu. Uzun bir ömür yaşadınız vefat ettiniz; arkanızdan Hüseyni cenaze salası makamı ile uğurlanıyoruz. Bir ezan ile bir sala arasında geçen bir ömrümüz var. Bebek uyuturken hicaz makamı kullanırız. Uyku sorunu yaşayanlar hicaz makamı ile uyutulur. Hicaz makamı idrar yollarına da iyi gelir. Türk toplumu çocuklarını hicaz makamı ile uyutur. Bu da daha çok bez tüketilmesine neden olur ama bizim toplumuzda çok da fazla idrar yolu hastalığı yaşanmamasının bir nedeni belki budur. Türk toplumu müzikten ayrılmayan bir toplumdur. Orta Asya’dan beri getirdiğimiz kültürümüzde güzel ses, müzik cennetten çıkmadır. Hem maddi hem manevi hastalıkların tedavisinde müziği kullanmış bir milletiz” İfadelerini kullandı.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *