reklam
reklam
38,4292 %0.2
43,8350 %-0.02
4.100,03 % -0,72
94.127,05 %-0.219
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM Rektör Turabi, Enstitü Yöneticileri ile Bir Araya Geldi

Rektör Turabi, Enstitü Yöneticileri ile Bir Araya Geldi

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüleri yöneticileriyle bir araya gelerek lisansüstü eğitim faaliyetlerini değerlendirdi. Detaylar haberimizde...

Haberleri

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, üniversitenin lisansüstü eğitim faaliyetlerini değerlendirmek ve geleceğe yönelik planlamaları görüşmek amacıyla Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüleri'nin müdürleri ve enstitü sekreterleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Rektörlük makamında düzenlenen toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kurt, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ümit Yıldırım, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gonca Üstün, Sosyal Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hadi Belge ile Fen Bilimleri Enstitü Sekreteri Hasan Emre Kermen, Sosyal Bilimler Enstitü Sekreteri Bayram Atak ve Sağlık Bilimleri Enstitü Sekreteri Hakan Çalhan katıldı.
Toplantıda, mevcut lisansüstü programların durumu, öğrenci sayıları, akademik başarılar ve devam eden projeler hakkında detaylı sunumlar yapıldı. Ayrıca, önümüzdeki dönemde açılması planlanan yeni programlar ve akademik çalışmalara dair stratejiler ele alındı.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, toplantıda yaptığı değerlendirmede, Amasya Üniversitesi’nin lisansüstü eğitimde kalite standartlarını daha da yükseltmeyi hedeflediklerini vurguladı. Prof. Dr. Turabi, yeni programların açılması ve mevcut programların daha nitelikli hale getirilmesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, bu süreçte enstitü yöneticilerinin katkısının büyük önem taşıdığını belirtti.
"Üniversitemizin gelişimi ve ulusal-uluslararası düzeyde görünürlüğümüzün artması için lisansüstü eğitimde güçlü adımlar atmamız gerekiyor" diyen Turabi, öğrenci odaklı, yenilikçi ve bilimsel çalışmaları destekleyen bir yaklaşımın temel prensip olduğunu kaydetti.
Toplantının sonunda Prof. Dr. Turabi, enstitü müdürleri ve sekreterlerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "Başarıyı ancak güçlü iş birliği, ortak akıl ve sürekli iletişimle yakalayabiliriz." ifadelerini kullandı.
Görüşme, karşılıklı fikir alışverişleri ve geleceğe yönelik planlamaların belirlenmesiyle sona erdi.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *