reklam
reklam
38,1574 %0.06
43,9430 %0.18
4.109,50 % 0,26
84.283,02 %0.634
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM HEM EĞLENİYOR, HEM DE ÖĞRENİYORLAR

HEM EĞLENİYOR, HEM DE ÖĞRENİYORLAR

Diyanet İşleri Başkanlığınca camilerde ve Kur’an kurslarında milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an kursları Amasya’da da faaliyet göstermeye başladı.

Hz. Ömer Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları açılış programında öğrenciler tarafından ilahiler söylendi, şiirler okundu.

Dinimizi iyi bir şekilde öğrenebilmek için dinimizin ana kaynağı Kuran-ı Kerim’i ve Hazreti Peygamberimizin hayatını çok iyi bilmemiz gerektiğine vurgu yapan Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, “Tüm camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda yaz Kur’an kursları açıldı. Kur’an-ı Kerim’i bilmeyenler Elif Ba’dan başlamak suretiyle, bilenler de Kuran-ı Kerimi daha iyi öğrenebilmeleri adına eğitimlerinizi alacaksınız. Diğer etkinliklerle beraber burada da dinimizin değerlerini öğreneceksiniz. Burada sadece Kuran-ı Kerim öğretilmeyecek, Peygamberimizin hayatı, itikat, ibadet, ahlak vb. değerlerimiz konusunda da bilgilendirileceksiniz. Bu kurslara devam çok önemli, kurslara aksatmadan devam etmelisiniz. Bu kurslarımızda hem eğlenecek hem de öğreneceksiniz. Sizlere eğitim verecek olan görevli arkadaşlarımıza, sizleri bu kurslara gönderdiği için annelerinize ve babalarınıza teşekkür ediyorum” dedi.

Programa İl Müftü Yardımcıları Yılmaz Özbakır, Berrin Çelebi, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Seyhan Elmacı, din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda cami bahçesinde öğrencilere çeşitli oyunlar oynatıldı ve ikramlar yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *