reklam
reklam
38,0121 %0.26
41,8826 %-0.4
3.692,26 % -2,75
82.947,81 %1.268
AMASYA
00:00:00
İftar vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM GÜLTEKİN, UZAKTAN EĞİTİM İÇİN ÇAĞDAŞ ÖĞRETME VE ÖĞRENME TEKNİKLERİNİ AÇIKLADI

GÜLTEKİN, UZAKTAN EĞİTİM İÇİN ÇAĞDAŞ ÖĞRETME VE ÖĞRENME TEKNİKLERİNİ AÇIKLADI

Gümüşhacıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, Uzaktan Eğitim için Çağdaş ve Öğrenme Teknikleri Proje uygulama döneminin 1 Mart 2021 – 28 Şubat 2023 tarihleri arasında olduğunu açıkladı.

Projenin ortak kuruluşlarını da açıklayan Gümüşhacıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin; “Ortak kuruluşlar: Lodz'daki Beşeri Bilimler ve Ekonomi Akademisi (Polonya), Fikri Tesisat Eğitim ve Danışmanlık Ltd., Anadolu Üniversitesi (Türkiye), Lublın Ekonomi Ve İnovasyon Üniversitesi (Polonya), Cofac Cooperatıva De Formacao E Anımacao CULTURAL CRL (Portekiz), Unıversıtatea Dın Bükreş (Romanya)” ifadelerini kullandı.

Projelerin hedefleri hakkında da bilgiler veren Gültekin; “Yüzyılın başında eğitim, öğretmen ve öğrenci arasında aynı yerde doğrudan etkileşimi gerektiriyordu. BİT'in gelişmesi, bu etkileşimleri öğretmen ve öğrencinin farklı yerlerde olduğu dijital bir ortamda mümkün kılmıştır. Bu, eğitimi çevrimiçi ortama taşıyan Covid-19 pandemisinin mevcut bağlamında muazzam bir öneme sahip. Sınıftan uzaktan eğitime geçiş hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin hazırlıklı olmaması ve sınıf içi eğitimde kullanılan yöntemlerin uzaktan eğitimde etkili olmaması nedeniyle büyük bir zorluk ve zorluk olarak ortaya çıkmıştır. Dijital öğretim tekniklerinin uygulanması bu projenin en büyük önceliğidir.

Projemizin Amacı: Öğretmenlerin uzaktan eğitim konusundaki yeterliliklerini güçlendirmek, Modern öğretim yöntem ve teknikleri ile Uzaktan Eğitimi daha etkili ve verimli hale getirmek ve öğrencilere bugüne göre daha iyi uzaktan eğitim fırsatları sunmaktır. Proje aynı zamanda eğitim kurumlarının Uzaktan Eğitim ile ilgili yürüttüğü faaliyetlerin kalitesini artırmayı da amaçlamaktadır.

PROJENİN HEDEF GRUPLARI:

Uzaktan eğitim kapsamında görev yapan öğretmenler ve öğrencilerdir.

Proje Sonuçları:

Modern öğretim yöntem ve tekniklerini bilen öğretmenler, Uzaktan Eğitim kapsamında öğretimi daha verimli ve etkin bir şekilde gerçekleştirebilecek ve problem çözebileceklerdir.

Kaliteli Uzaktan Eğitim ile öğrenciler daha başarılı olacak

Eğitim kurumları pandemi gibi acil durumlarda gerekli eğitim ve öğretim desteğini sağlayabilecek.

DİJİTALLEŞMENİN ÖNEMLİ ETKİSİ

Dijitalleşme hayatın her alanına yayılmış ve eğitim üzerinde olumlu ve önemli bir etkisi olmuştur. Son zamanlarda yaşanan COVID-19 pandemisi ile birlikte çevrimiçi uzaktan eğitim (ODE) eğitimin her kademesinde uygulanmaya başlamıştır. Bu bağlamda ODE bir seçenek değil zorunluluk haline gelmiştir. Uzaktan eğitim, öğretmen ve öğrencilerin fiziksel olarak birbirinden uzak tutulduğu ve teknolojiden yararlandığı bir öğretim yöntemi olarak tanımlanabilir. Eğitimin sadece teknolojik araçlarla sunulması değil, eğitim sürecinin ve içeriğinin planlanması, tasarlanması, üretilmesi, sunulması, test edilmesi ve değerlendirilmesi aşamalarını içeren yüz yüze olduğu kadar çok boyutlu bir disiplindir. öğretim. Bu bağlamda uzaktan eğitime özgü yöntem ve tekniklerin kullanılması esastır,

Pandemi döneminde yapılan birçok araştırma, öğretmenlerin uzaktan eğitim için uygun yöntem ve teknikleri kullanmaya hazırlıklı olmadıklarını ve bu alanda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını, bu nedenle öğrencilerin derslerden sıkıldığını ve istenilen kazanımların elde edilemediğini göstermiştir. Ayrıca, pandemi sırasındaki uzaktan eğitim durumları, tüm öğrencilerin bu tür eğitime açık olmaması ve bu tür bir öğrenmenin uygulanamaması ile ilgilidir.

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRENCİLERE NASIL YARDIMCI OLUR?

Eğitim teknolojileri, öğrencilerin öğretmenlerle etkileşime girmesine ve işbirliği yapmasına yardımcı olur ve çevrimiçi içerik kolayca özümsenebilir. Çevrimiçi öğrenmenin özellikleri yaygınlık, erişilebilirlik, esnek öğrenme fırsatları ve etkileşimdir. Sağlandığında ODE'nin geleneksel eğitime göre daha avantajlı olabileceği söylenebilir. Bu noktada en önemli unsur ODE sürecinin etkin yönetimidir. Ancak pandemi döneminde öğretmenler ve öğrenciler acilen uzaktan eğitime geçtiler ve istenilen verimi elde edemeyecekleri fark edildi. Bunun nedeni, paydaşların, özellikle de öğretmenlerin, ODE'de kullanılabilecek etkili yöntem ve tekniklerin yeterince farkında olmaması ve buna yeterince hazırlıklı olmamasıdır.

Projenin ilk hedef grubu, uzaktan eğitimdeki rolü yalnızca bilgi sağlayıcı olmak değil, aynı zamanda kaynak sağlayıcı, öğrenme yöneticisi, eğitim tasarımcısı, test ve değerlendirme uzmanı, iletişim uzmanı olmak olan öğretmenler tarafından temsil edilmektedir. danışman ve rehber. Bu bağlamda etkili bir uzaktan eğitimin gerçekleştirilmesinde öğretmen en önemli role sahiptir. Proje böylece "öğretmenlik mesleklerinin profillerini güçlendirmeye" hizmet edecek.

Diğer bir hedef kitle ise eğitim sürecindeki en önemli faktör olan öğrencilerdir. Etkili bir ODE için öğrencilerin uzaktan eğitim konusunda bilgi ve becerilere sahip olması gerekir. Projemiz ODE konusunda yetkin öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

EĞİTİM KURUMLARI, PROJENİN ORTAKLARI

Tüm proje ortakları eğitim kurumlarıdır. ODE, tüm ortakların faaliyetlerinde kullanılabilecek ve öğrencilerin daha iyi bir dijital eğitim almalarını sağlayacak bir araçtır. Dolayısıyla, projenin hedef kitlesi sadece proje faaliyetlerinde yer alan kurumlar değil, ortakların bağlı olduğu ve yaygınlaştırma faaliyetleri sırasında yerel ve ulusal düzeyde işbirliği yaptığı ilgili kurumlardır.

Projenin hedefleri şunlardır: öğrencileri uzaktan eğitime aktif katılım için motive etmek; ODE'de eğitim becerileri ile öğretmenlerin profesyonel profillerini geliştirmek; daha etkin hale gelmesi için ODE'ye özgü yöntem ve araçlar geliştirmek; mümkün olduğu kadar çok öğrenci için ODE tipi eğitim fırsatları yaratmak ve ortaklar ve paydaşlar arasında ODE faaliyetlerinin kalitesini artırmak.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *