reklam
reklam
38,1074 %0.18
43,7052 %0
4.070,68 % 0,18
84.899,09 %0.683
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM DERSLİKLERE KURULAN ETKİLEŞİMLİ TAHTA SAYISI, 2023 YILI SONUNA KADAR 620 BİNE ULAŞACAK

DERSLİKLERE KURULAN ETKİLEŞİMLİ TAHTA SAYISI, 2023 YILI SONUNA KADAR 620 BİNE ULAŞACAK

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, dersliklerde kurulan etkileşimli tahta sayısının 2023 yılı sonuna kadar 620 bine ulaşacağı belirtildi.

Konuya ilişkin Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim öğretim süreçlerinin teknolojik altyapıyla desteklenmesi amacıyla 2023 yılı sonuna kadar 45 bin yeni etkileşimli tahtanın dersliklere kurulmasıyla birlikte sayının 620 bine ulaşacağını söyledi. Özer, böylece proje kapsamında olup aktif olarak kullanılan tüm dersliklerde etkileşimli tahta kurulumunun tamamlanmış olacağını kaydetti.

Millî Eğitim Bakanlığınca okulların teknolojik imkânlarını geliştirmek için yürütülen çalışmalar artarak devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim öğretim süreçlerinin teknolojik altyapıyla desteklenmesinin eğitimde fırsat eşitliği hedefine ulaşmada önemli bir unsur olduğunu belirterek "Teknoloji destekli öğrenme için etkileşimli tahta, farklı öğrenme türlerine sahip öğrencilerin gelişimine destek verirken öğrenmeyi daha kalıcı hâle getiriyor. Ayrıca öğretmenin anlatım ve uygulama seçeneklerini de artırıyor." dedi.

Özer şunları söyledi: Örgün eğitim veren tüm devlet okullarımızda, dersliklere kurulumu tamamlanan etkileşimli tahta sayısı Nisan 2023 itibarıyla 560 bine ulaştı. Teslim süreci devam eden 15 bin etkileşimli tahtanın kurulumu haziran ayında tamamlanacak ve sayı 575 bine çıkacak. Ayrıca alım işlemleri devam eden 45 bin etkileşimli tahtanın 2023 yılı sonuna kadar kurulumunun tamamlanması planlandı. 45 bin etkileşimli tahtanın kurulumu tamamlandığında tahta sayısı 620 bine ulaşacak ve böylece proje kapsamında olup aktif olarak kullanılan tüm dersliklerde etkileşimli tahta kurulumu tamamlanmış olacak.

Özer, 2023 yıl sonu itibarıyla ülke genelinde örgün eğitim veren devlet okullarındaki tüm dersliklerde etkileşimli tahta kurulumu planlandığı gibi tamamlandıktan sonra yeni açılan okulların ihtiyacını karşılamak üzere etkileşimli tahta alımına da devam edileceğini kaydetti./amasya MEM

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *