reklam
reklam
37,9671 %-0.05
41,0569 %-0.27
3.807,12 % 1,04
83.237,51 %0.996
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Eğitim Amasya Şer’iyye Sicilleri Eğitimi Gerçekleştirildi

Amasya Şer’iyye Sicilleri Eğitimi Gerçekleştirildi

Amasya'nın tarihi zenginliğini keşfetmek için önemli bir adım atıldı! Şer’iyye Sicilleri ve kültürel miras, turizmle buluşmak için gün yüzüne çıkıyor.

5
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Amasya Üniversitesi ve Amasya İl Özel İdaresi iş birliğiyle yürütülen, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenen "Amasya Şer’iyye Sicilleri’nin Çevirisi ve Kültürel Mirasın Turizme Kazandırılması" projesi kapsamında bir eğitim programı düzenlendi. Program, Amasya Üniversitesi İmaret Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Eğitim programına, Amasya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nden tarih alanında uzman akademisyenler katıldı. Programda ilk olarak, Prof. Dr. Songül Keçeci Kurt "Amasya Şer’iyye Sicillerinin Bilim Dünyasına Kazandırılmasında Kurum Katkıları" başlıklı sunumunda, bu sürece katkı sağlayan kurumların rolünü anlattı.
Prof. Dr. Levent Küçük ise "Amasya Şer'iyye Sicillerinde Gündelik Yaşam" konusuyla, sicillerdeki günlük yaşamı ve o dönemdeki toplumsal yapıyı katılımcılara aktardı.
Doç. Dr. Hadi Belge, "Amasya Şer'iyye Sicillerinde Geçen Mahalle ve Yer İsimlerinin Düşündürdükleri" adlı sunumunda, sicillerde geçen tarihi mahalle ve yer isimlerinin bugünkü Amasya şehriyle olan bağlantılarını ele aldı.
Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Cevger, "Amasya Tarihi Açısından Önemli Bir Kaynak: Şer’iyye Sicilleri" başlıklı sunumunda, şer’iyye sicillerinin Amasya'nın tarihi açısından taşıdığı değeri vurguladı.
Son olarak, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Özçelik "Vakıf Medeniyeti: Osmanlı’da Amasya Vakıfları" başlıklı sunumuyla Osmanlı dönemi vakıf kültürü ve Amasya'daki vakıflar hakkında bilgi verdi.
Bu eğitim programı, Amasya Şer’iyye Sicillerinin kültürel miras olarak turizme kazandırılmasına yönelik önemli bir adım oldu. Katılımcılar, Osmanlı dönemi Amasya'sının toplumsal yapısı, kültürel mirası ve tarihi hakkında derinlemesine bilgi sahibi oldular.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *